LTD
× Kérjük válasszon a fenti menüpontok közül!

Változások a Cégbíróságnál

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy 01.07.2016-tól kezdődően a Companies House módosításokat eszközölt az Annual Return tekintetében.

Korábban az Annual Return leadásával került sor a Companies Housenál az adott cégről nyilvántartott adatok egyeztetésére (mint például: regisztrált iroda címe, tulajdonosok neve…stb)
(Az Annual Return nem tévesztendő össze az Annual Accounttal, mely a cég adott adóévében elért nyereség/veszteség alakulásába illetve a cég eszközeiben történt változásokba enged betekintést!)

A jelenlegi változás: 01.07.2016-ot követően már nem a megszokott Annual Return-t kell leadni a cégeknek a Companies House felé az adott időszak lezárultát követően, hanem egy úgynevezett “Confirmation Statement”-et.

Ezen új megnevezésű bevallást is elektronikus formában kell leadni, melynek díja megegyezik az Annual Return benyújtásának díjával, azaz évente £13.00 (Ez a dij mentes a VAT alól).

Alapjában véve hasonló adatokat tartalmaz mint a korábbi Annual Return, azonban tartalmaz egy fontos változást is, melyet korábban nem kellett feltűntetni.

A Confirmation Statementben meg kell jelölni egy úgynevezett PSC (Person with Significant Control) személyt, aki a vállalkozás tekintetében irányító befolyással rendelkezik.
Alap esetben a cégeknel ez a direktorok, tulajdonosok személyét jelenti.
A cég direktora(i)tól, tulajdonosa(i)tól akkor tér el ez a személy, amikor a cég ügyei felett valaki más rendelkezhet.
Például: ha egy cég felszámolás alá kerül, és egy kinevezett ügyvédet hatalmaznak fel a felszámolás levezényelésével, ebben az esetben Őt kell feltüntetni mint PSC személy.

© 2019 ACS Liberty Group Ltd - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek