LTD
× Kérjük válasszon a fenti menüpontok közül!

Adózás

Az adózásról általánosságban

A self - employedoknak egy évben egyszer kell bevallást készíteniük, melyet követően a kikalkulált nyereség után kell megfizetni az adót és a National Insurance Class 4-t. Nem minden jövedelem adóköteles, illetve csak akkor kell jövedelemadót fizetnie, ha egy bizonyos összeget elért a nyereség mértéke. Az adó mértékét ezen felül más tényezők is (pl.: költségek elszámolása) csökkenthetik.

Az adóév minden esetben április 6-tól következő év április 5-ig tart. A bevallás elkészítésének határideje pedig október 31. papír alapú bevallás elkészítésének esetében és következő év január 31. online bevallás esetében.

A kikalkulált adó megfizetésének határideje szintén január 31.

A kikalkulált nyereség után fizetendő adó mértéke:

Adó mértéke

2016 - 2017

2017 - 2018

20 %

£0 – £32,000

£0 – £33,500

40 %

£32, – £150,000

£33,500 – £150,000

45 %

£150,000 fölött

 £150,000 fölött

 

Adóelőleg

Amennyiben az adóbevallás alkalmával kikalkulált nettó profit után befizetendő adó mértéke meghaladja az £1,000-ot, úgy az adóhatóság adóelőleg megfizetését írja elő. Az adóelőleg összege megegyezik a befizetendő adó összegével, melyet két részletben kell kiegyenlíteni az adóhatóság felé.

 

Az adóbevallásról

A 2017-2018-es adóév papír alapú bevallásának utolsó határideje 2018. október 31.

A 2017-2018-es adóév elektronikus bevallásának utolsó határideje 2019. január 31.

Általában minden Self-Employed vállalkozónak készítenie kell adóbevallást az adott adóévre vonatkozóan, függetlenül keresetétől.

A bevallás lebonyolítását az Ön döntése alapján elindíthatjuk előre egyeztetett időpontot követően személyes találkozó keretein belül, illetve emailen, levelezés és telefonos konzultáció útján.

Ahhoz, hogy a legmaximálisabb könyvelési precizitást tudjuk biztosítani, át kell látnunk pontosan a végzett tevékenységet, a bevételi forrásokat, az adott adóévre vonatkozólag.

Ennek érdekében szükség van egy táblázat kitöltésére, annak érdekében, hogy a nyomtatványon szereplő adatok figyelembevételével tájékoztatni  tudjuk a konkrét szolgáltatás(ok) köréről és a pontos árról. Amikor jóváhagyta azt, összeállítjuk a szerződéscsomagot, és kiállítjuk a számlát. Miután a bevallás elindításához szükséges anyagok és dokumentumok rendelkezésünkre állnak és az általunk kiállított számla ellenértékének kiegyenlítése is megtörtént elindítjuk a bevallási folyamatot.

Az általunk kikalkulált eredményről tájékoztatjuk, majd ezt követően megtörténik a bevallás HMRC-hoz történő leadása.

Az ügy lezárásaként fogjuk kiküldeni az összeállított anyagot, melyet 6 évig szükséges megőriznie.

Cégünk nem az ügyfeleink által közölt számadatok alapján adja be az adóbevallást, hanem a rendelkezésünkre álló és általunk bekért számlák és bankszámlakivonatok alapján, komplett és tételes könyvelést és könyvvezetést végzünk, ami maximális pontosságot és  akár 100% -os visszaigényelt adót is eredményezhet a levont összegből.

További lehetőségek

© 2019 ACS Liberty Group Ltd - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek